Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin  Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul POIM 2014-2020, pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

Unul dintre proiecte vizează realizarea la profil de autostradă a centurii de ocolire a municipiului Bacău, cu o valoare totală de 968,8 milioane de lei, din care contribuția UE este de 689,5 milioane de lei. Investiția va fi, practic, prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Suceava-Pașcani.

În sectorul feroviar, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Reabilitare poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj” în valoare totală de 62,5 milioane de lei și o finanțare UE de 38,4 milioane de lei. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând Regionalei de cale ferată Cluj, contribuind astfel la creșterea vitezei de circulație a trenurilor precum și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului ”Amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea-Orilovka (RO-UK)” cu o valoare totală de 6,9 milioane de lei și o finanțare a UE de 4,6 milioane de lei.

Prin semnarea acestor contracte de finanțare, MT a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene a cheltuielilor efectuate până în acest moment în cadrul acestor proiecte, cheltuieli în valoare de aproximativ 160 de milioane de euro.

author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version