România are alocate în exercițiul financiar european 31 de miliarde euro, însă capacitatea de absorbție a acestor bani este “greoaie”, a arătat din nou comisarul european Corina Crețu, de data aceasta pe un ton mai blând față de Guvernul României condus în martea sa majoritate de PSD, partid din care face și ea parte. 

„În exerciţiul 2014-2020, România are alocate aproximativ 31 de miliarde euro, inclusiv banii pentru agricultură. Fondurile europene oferă finanţare pentru 60-65% din investiţiile publice din România. Am spus de fiecare dată când au existat probleme în implementarea proiectelor europene, am vorbit de capacitatea greoaie şi capacitatea administrativă redusă. Vorbim de lucruri care nu s-au întâmplat de azi, de ieri, sau în ultimul an, e o slăbiciune pe care am avut-o ca ţară încă de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, când nu am fost pregătiţi să accesăm o asemenea sumă de bani. În 2007-2011 rata de absorbţie a fost de 4% (…) Îmi propun ca în restul de mandat care mi-a mai rămas să am un dialog permanent cu Guvernul, mă angajez să încercăm să îmbunătăţim calitatea slabă a infrastructurii, care limitează perspectivele de creştere economică pentru România şi discut cu autorităţile să urgenteze proiectele în domeniu”, a declarat, luni, la Bucureşti, la conferinţa EuroIMPACT, comisarul european Corina Creţu.

Afirmația sa vine la doar trei săptămâni de la o declarație nimicitoare:

Corina Crețu, mesaj nimicitor pentru Dragnea și Dăncilă: Nu mai accept insulte din partea Guvernului!

Acum, ea a a arătat că, prin fondurile europene, în România au fost ajutate în perioada 2007-2013 un număr de 14.000 de IMM-uri, ceea ce a generat 51.000 de locuri de muncă, pentru 40.000 de apartamente s-au făcut investiţii în eficienţa energetică, 2.488 de şcoli au internet, iar 100 de policlinici au fost modernizate.

„Putem spune că fondurile europene au minimizat efectele crizei economice”, a spus Crețu.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version