Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: Suedia și Finlanda solicită aderarea la NATO / SĂNĂTATE: Românii se pot vaccina cu doza 4 anti-COVID / Este disponibil vaccinul Pfizer / 

Breaking News:

Creşterea economică a încremenit în trimestrul III, față de trimestrul II

Creşterea economiei româneşti a încetinit la 0,3% în trimestrul III (T3), faţă de trimestrul anterior, deși comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut a fost de 7,2% pe serie brută şi 8% pe serie ajustată, potrivit datelor comunicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).


În primele 9 luni, Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 7,1% pe seria brută şi cu 6,8% pe seria ajustată sezonier, faţă de perioada similară din anul precedent.

Pe de altă parte, INS precizează că, urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul III 2021 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, fiind înregistrate modificări ale indicilor de volum comparativ cu a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II 2021, publicată în comunicatul de presă din 11 octombrie 2021.

Astfel, cifrele privind avansul PIB în trimestrul I 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite în scădere la 2,2%, de la 2,6%, iar cele ale trimestrului II 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite în coborâre la 1,5% de la 1,9%.

Comisia Europeană a revizuit recent în scădere la 7% estimările privind creşterea economică a României în acest an, după ce în luna iulie preconiza un avans de 7,4%. 

19 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv