Inspectorii ANAF au dat amenzi de 13,95 milioane de lei, au pus sechestru pe bunuri de 1,17 milioane de lei, au suspendat activitatea a 34 de firme, au interzis activitatea simultană a altora 124 şi au sigilat 185 de unităţi în intervalul 19 octombrie – 5 noiembrie, în cadrul Operațiunii „Cristal” la complexurile engros.

antifrauda DGAF, ANAF, control engros 0

Au fost verificaţi 2.180 de contribuabili, s-au confiscat bunuri și numerar în valoare de 4,76 milioane de lei și au instituit măsuri asigurătorii de peste 1,17 milioane de lei, potrivit unui comunicat al ANAF.

„ANAF a decis suspendarea activității pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) în 34 de cazuri și interzicerea activității (a uneia din activitățile de comerț en-gros și en-detail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal) în 124 de cazuri”, se arată în document.

De asemenea, 409 contribuabili au fost invitați la sediu pentru verificări amănunțite. Totodată au fost făcute două sesizări penale.

Amenzi de 3,88 mil lei în Dragonul Roşu

În Dragonul Roșu au fost verificați 331 de contribuabili în perioada 26 octombrie – 5 noiembrie şi s-au aplicat următoarele măsuri:

  • amenzi de 3,88 milioane de lei
  • confiscări de bunuri și numerar de 1,75 milioane lei
  • suspendarea activităţii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor en-gros) în 3 cazuri
  • interzicerea activității (a uneia din activitățile de comerț en-gros și en-detail, în cazul celor care le desfășurau simultan, în mod nelegal) în 5 cazuri.

De asemenea, 185 de unități au fost sigilate (motive sigilare: au fugit în timpul controlului/nu au prezentat situația stocurilor sau documentele de proveniență a mărfurilor).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version