Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat miercuri, a doua zi după cutremurul de suprafață din Oltenia, că primăriile, inclusiv cea a Capitalei, trebuie să se implice mai mult în programul de consolidări de blocuri cu bulină roșie, să întocmească mai rapid documentaţiile şi să explice asociaţiilor de proprietari de apartamente că lucrările sunt finanţate integral de către stat.

Cseke a precizat că, în cadrul programului de consolidare finanţat de la bugetul de stat, apelul de proiecte este deschis până pe 20 februarie. Până în prezent au fost înregistrate în platformă 290 de solicitări de consolidări de clădiri publice şi blocuri de locuinţe.

„Vom face o evaluare, vom închide programul cu toate proiectele eligibile şi va depinde numai şi numai de primăria care este beneficiarul lucrării respective. Cei care vor aduce mai repede documentaţia tehnico-economică necesară vor încheia imediat contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării. Nu există nicio piedică din punctul nostru de vedere, dar trebuie o conlucrare mult mai strânsă şi mult mai rapidă între primării şi asociaţiile de proprietari”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version