Premierul Viorica Dăncilă a adat asigurări miercuri, în debutul ședinței Guvernului, că există bani pentru pensii și salarii, iar proiectul bugetului pe 2019, care este aproape finalizat, va arăta că salariul minim va fi majorat, însă nu a spus nimic despre înghețarea lefurilor bugetarilor, așa cum prevede un document transmis Comisiei Europene.

“Avem resursele necesare pentru plata pensiilor şi salariilor, aşa cum ne-am angajat în programul de guvernare şi a Legii salarizării. Vreau să pun punct unor speculaţii din spaţiul public. Suntem responsabili faţă de finanţele publice. Deciziile pe care le luăm sunt fundamentate. MFP are în lucru într-o etapă foarte avansată bugetul pentru 2019. Proiectul bugetului va arăta banii necesari pentru majorarea salariului minim pe economie şi a salariilor în sistemul bugetar”, a spus Viorica Dăncilă.

ea nu a amintit însă despre document transmis Comisiei Europene de Ministerul Finanţelor – confirmat de ministrul Eugen Orlando Teodorovici -,  în care se propune îngheţarea salariilor în 2019.

Teodorovici confirmă înghețarea salariilor și restructurarea bugetarilor
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version