Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), estimează că deficitul comercial al României va fi de 18,5 – 19 miliarde de euro la sfârțitul anului, faţă de 17,3 miliarde de euro anul trecut.  , marţi,  într-o dezbatere de specialitate.


„Nici nu vreau să mă gândesc cum va suna balanţa comercială a României la sfârşitul anului 2020, mai ales după importurile agresive din perioada pandemiei. Anul trecut am terminat cu 17,3 miliarde de euro, o creştere de 3,3 miliarde de euro în doar 10 ani. Bănuiesc că anul acesta o să-l încheiem undeva pe la 18,5 – 19 miliarde de euro. Acest lucru trebuie să ne pună serios pe gânduri cu privire la promovarea externă a României pe toate palierele”, a susţinut preşedintele CCIR, marți, la dezbaterea online „Upgrade România – Planul de repornire a economiei”, organizată de DC Media Group.

El a adăugat că statul ar trebui să înţeleagă că trebuie să delege cât mai mult sectorului privat.

„Aşa e şi cu promovarea externă: ne lăsăm pe mâna unor funcţionari, care, pe de-o parte, vor să meargă cu maşina acasă, iar, pe de altă parte, se uită în calendar să le treacă mandatul de patru ani. Deci cred că aici trebuie schimbată filozofia statului şi, repet, cred că trebuie să ne alegem nişte domenii prioritare pentru care să construim acest proiect de ţară”, a precizat Daraban.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version