Conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală anunță că inspectorii ANAF vor lua cu asalt litoralul începând cu 1 iulie.

sursa foto: jurnalmm.ro

Misiunea acestora este să se asigure că afaceriștii care își desfășoară activitatea pe litoral nu driblează obligațiile pe care le au de achitat către bugetul de stat.

Conform unui comunicat de presă dat publicității miercuri, cei de la ANAF susțin că “în contextul deschiderii sezonului estival și intensificării activităților economice pe fondul creşterii consumului de bunuri şi servicii, începând cu data de 1 iulie, ANAF prin DGAF, va demara acțiuni de control pe Litoral, în vederea identificării fenomenelor circumscrise evaziunii fiscale, respectiv neconformării la declararea şi plata obligaţiilor fiscale”.

Anunțul ANAF este însoțit de avertismente atât pentru afaceriștii de pe litoral, cât și pentru clienții acestora: “ANAF avertizează operatorii economici care iși desfășoară activitatea pe Litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale și să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate și/sau bunurile vândute. Totodată, rugăm turiștii să solicite bonul fiscal pentru fiecare serviciu/bun achiziționat”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version