Mult discutata Lege a salarizării unitare naşte reale controverse, iar numeroşi sindicalişti au decis să iasă deja în stradă pentru a protesta de teamă că acest proiect le va aduce tăieri de salarii.

Printre cei care şi-au manifestat neîncrederea faţă de acest proiect sunt angajaţii ANAF, dar şi foarte mulţi angajaţi din sistemul public de sănătate.

În legătură cu cei de la ANAF, Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat şi, practic, promotorul acestui proiect de lege, a dat asigurări că “toţi funcţionarii din ANAF vor avea salarii mărite. Doar vreo 50 sau 60 de directori şi şefi vor înregistra scăderi de salarii. Este vorba despre cei care deja încasează aproape 15.000 de lei de căciulă. Salariile lor vor scădea, în medie, cu câteva sute de lei”.

Vizavi de probleme din sistemul public de sănătate, Dragnea a precizat că “mizăm în primul rând pe un impozit 0 pe salarii la doctori, pentru ca aceştia să nu mai plece în străinătate”.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre angajaţii din administraţia locală anunţând că proiectul Legii salarizării unitare prevede ca niciun angajat dintr-o primărie să nu încaseze mai mulţi bani decât primarul însuşi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version