Liviu Dragnea a recunoscut luni că PSD discută posibilitatea unei “suspendări temporare” a plăților către Pilonul II de pensii cu trecerea plății contribuțiilor direct la stat, însă consideră că este doar „o chestiune financiar-contabilă”.

Dragnea nu a dat prea multe amănunte, el canalizând discuția către speculațiile alarmiste că s-ar desființa acest Pilon II, despre care susține că nu se va întâmpla. 

„Sub nicio formă nu va fi pus sub semnul întrebării Pilonul II de Pensii. Nu s-a discutat, noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea lui”, a spus Dragnea, deși niciun jurnalist nu l-a întrebat despre așa ceva.

Dragnea a spus că PSD dorește ca „cetățeanul român odată informat să aibă posibilitatea să opteze unde consideră personal că îi e mai bine”, respectiv doar la Pilonul I sau la Pilonul I și II.

În această situație, „se va decide dacă e nevoie să se suspende plata sau plata să se continue ca și până acum și să se facă regularizări ulterior”, a mai spus Dragnea.

El a adăugat că va fi o dezbatere publică, iar “în momentul în care această analiză va fi gata, dacă se ia această decizie, în funcție de discuțiile cu administratorii de fonduri (…) vom anunța decizia politică”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version