Prezent miercuri la un eveniment cu caracter economic, Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a făcut o serie de declarații extrem de interpretabile.

Astfel, după ce a anunțat că vrea să impună prag pentru abuzul în serviciu și alte infracțiuni, acum Dragnea a anunțat, public, că solicită indulgență pentru cei care comit infracțiuni de evaziune fiscală.

“Noi am început un proces de schimbare de atitudine a funcţionarilor publici, a instituţiilor statului faţă de mediul de afaceri, un proces care s-a construit în mulţi ani de zile şi este vorba de o mentalitate în ceea ce priveşte abordarera faţă de firmele private în mod special. Şi vorbesc de toate instituţiile de control – ANAF, alte instituţii care controlează, parchete şi aşa mai departe. Abordarea noastră este cu totul şi cu totul alta, obiectivele unei guvernări nu pot fi de a băga în puşcărie oameni de afaceri, de a închide societăţi comerciale, ci dimpotrivă, de a preveni, de a sprijini şi împreună să se construiască un sistem administrativ şi birocratic care să fie stimulativ”, a anunțat Liviu Dragnea.

Pornind de la această idee, liderul PSD a precizat că va solicita modificarea legislației “în așa fel încât afaceriștii și investitorii să nu mai fugă din țară pe motiv că le este frică să nu fie prinși cu acuzații de evaziune fiscală. Deși sunt sigur că vor apărea critici de la anumite unități militare, militez pentru modificarea legislației actuale care este pur și simplu proastă și interpretabilă. Cam orice om de afaceri poate fi acuzat în acest moment de evaziune fiscală, iar asta nu e normal”.

Nu în ultimul rând, Dragnea anunță că “legislaţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală din România este proastă şi creează posibilitatea pentru orice instituţie de control să-l poată acuza pe orice om de afaceri din România de evaziune fiscală. Este atât de complicată, atât de periculos gândită şi redactată, încât orice om de afaceri din România, în această secundă, poate fi acuzat de evaziune fiscală. Şi atunci, rog în mod special Ministerul de Finanţe şi ANAF şi MJ, împreună cu colegii din Parlament, împreună şi cu alte instituţii, într-o perioadă relativ scurtă să venim cu nişte propuneri serioase de schimbare a acestei legislaţii, pentru ca oamenii de afaceri din România să ştie un lucru foarte simplu: că dacă sunt cinstiţi nu au nicio problemă, iar dacă sunt necinstiţi pot avea o problemă, dar să nu mai fie în situaţia în care n-au de unde să ştie dacă nu cumva cineva a doua zi vine şi-l acuză de evaziune fiscală, el fiind convins că nu este în această situaţie”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version