Pentru prima dată după mai bine de o săptămână, euro coboară sub pragul de 4,5 lei.

sursa foto economica.net
sursa foto economicanet

Banca Naţională a României a anunţat, pentru 17 decembrie, un curs valutar de 4,4994 lei pentru un euro. Este a treia şedinţă din ultimele patru în care leul câştigă teren faţă de euro, iar acest lucru ne arată că situaţia este pe punctul de a reveni la normal.

Moneda naţională nu a mai atins un curs atât de bun din 9 decembrie, când un euro era cotat la 4,4873 lei. Au fost zile în care euro ne-a dat emoţii, depăşind baremul psihologic de 4,5 lei, dar cu ajutorul BNR situaţia dă semne de revenire la normal, chiar dacă avansul luat de leul românesc în ultimele zile este unul modest.

Nu trebuie să uităm că la sfârşitul lunii noiembrie moneda euro era cotată la 4,4383 lei, cu circa şase bani mai puţin decât în acest moment.

Campioana tranzacţiilor de joi este în mod cert moneda americană. Dolarul american a crescut la 4,1456 lei, fiind aproape pe acelaşi palier cu francul elveţian, care este în scădere în ultimele zile şi a ajuns la 4,1571 lei.

Mai mult, dolarul american a câştigat teren şi în raport direct cu moneda euro, astfel că un euro este cotat acum la 1,0853 dolari.

Nici lira sterlină, o altă monedă forte, nu stă foarte bine în raport cu leul românesc. Cursul prezentat joi este de o liră sterlină = 6,1911 lei. Lira sterlină este la a treia scădere din această săptămână şi a pierdut şapte bani faţă de maximul înregistrat pe 11 decembrie, respectiv 6,2612 lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version