Eurolines, cea mai mare organizaţie a transportatorilor de persoane din Europa, aniversează 30 de ani. Are sediul la Bruxelles, operează o reţea de 600 de destinaţii şi cuprinde 25 de membri în 23 de ţări. Tot anul acesta, Grupul Eurolines aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa de transport şi turism din România.

dragog anastasiu eurolines
Dragos Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines România

“Sub brandul Eurolines se regăsesc cele mai vechi şi respectate companii europene de transport cu autocarul – Deutsche Touring, National Express, Transdev, ALSA, Veolia Transport”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Organizaţia a fost creată în 1985 pentru a stimula dezvoltarea liniilor internaționale și de a crea o rețea de servicii regulate de transport cu autocarul.

Eurolines operează astăzi în peste 600 de destinații: din Norvegia la Nord, Rusia la Est, Maroc la Sud și Portugalia la Vest, rețeaua Organizației oferă călătorilor conexiuni între cele mai fascinante și cunoscute orașe europene.

Flota Eurolines reuneşte, astfel, peste 500 de autocare moderne, confortabile şi în deplină conformitate cu toate normele şi reglementările de securitate ale Uniunii Europene şi cu cele naţionale.

Anual sunt transportați aproximativ 3,5 milioane de pasageri.

Secretariatul Organizației Eurolines este în Bruxelles și are sarcina de a coordona acţiunile membrilor săi și este, de asemenea, și centrul de întâlnire al contactelor externe. Deciziile sunt luate în cadrul Adunărilor Generale, iar Comitetul Executiv se asigură că deciziile sunt implementate corect.

Membrii organizatiei Eurolines, octombrie 2015

membrii eurolines 1

membrii eurolines 2

Grupul Eurolines România

Tot în 2015, Grupul Eurolines aniversează 20 de ani de activitate pe piaţa de transport şi turism din România.

Cu 20 de companii membre, un număr de 78 de puncte de lucru, o echipă de 700 de persoane și cu 100 de milioane de euro cifră de afaceri totală estimată pentru 2015, Grupul Eurolines România este lider de piaţă pe segmentele sale de business. Cifra de afaceri rezultată exclusiv din activitatea de transport internaţional de persoane reprezintă 10% din totalul de 100 milioane de euro estimat de întregul grup de firme pentru anul în curs.

Planuri de dezvoltare

În 2014, Eurolines a achiziționat 8 autocare noi, marca Scania Beulas, în urma unei investiții de 11 milioane de lei. Flota de autocare a grupului Eurolines România va creşte, un plan de investitii pentru achizitia a încă 4 autocare fiind în curs de finalizare.

Pentru 2015, Eurolines România estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de euro din activitatea de transport de pasageri pe linii internaţionale.

20 de ani Eurolines România, în cifre:

  • Peste 3milioane de pasageri au călătorit cu autocarele Eurolines;
  • 164 milioane de km. – mai mult decât distanţă de la Pământ la Soare sau ocolul Pămân-tului de peste 4.000 de ori;

Cele mai importante momente din istoria Grupului Eurolines România:

1995 Primele două agenţii de turism (Bucureşti şi Frankfurt), primele trei autocare pentru cursele regulate către şi dinspre Germania;

1997 Aderarea la cea mai importantă organizaţie de transport internaţional de persoane din Europa – Eurolines Organisation;

1999 Apariţia primei companii de leasing de autocare din România – Eurobus Leasing;

2001 Înfiinţarea companiei de închirieri de autoturisme Touring Rent Auto, care a devenit franciză Enterprise Rent A Car în 2014;

2004  Achiziţia Nova Travel, prima agenţie de turism din România, înfiinţată în 1990, care acum îndeplineşte funcţia de tour-operator al Grupului, pentru outgoing;

2011 Semnarea parteneriatului strategic cu Grupul TUI şi achiziţia Danubius Travel din Constanţa, unul dintre cei mai importanţi tour-operatori din ţară pentru incoming, înfiinţată în 1991;

2015 Inaugurarea celei mai noi linii de business a Grupului, prin intrarea în industria ospitalităţii şi achiziţia Green Village din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version