Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Exportul de cereale și animale din România către Iordania, discutat la Palatul Victoria

Teme precum exportul de cereale și animale către Iordania au fost discutate la Palatul Victoria, miercuri, de premierul Nicolae Ciucă și ministrul iordanian al Agriculturii, Khalid Al-Hanifat, aflat în vizită în România.

Premierul a expus capacitatea ţării noastre de a produce atât cereale, cât şi animale pentru exportul în Iordania, contribuind, astfel, la consolidarea securităţii alimentare a regiunii Orientului Mijlociu, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Cu această ocazie, a fost evidenţiat rolul activ jucat de România în contextul efectelor generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, pentru facilitarea exportului de cereale în statele care depind de producţia ucraineană.

Ministrul iordanian al Agriculturii a mulţumit pentru sprijinul acordat de România şi a dat asigurări privind livrarea de îngrăşăminte către ţara noastră.

„Ambele părţi au subliniat importanţa iniţiativei României de a înfiinţa un centru de desfacere cu rol de hub pentru produsele româneşti în portul Aqaba“, se arată în comunicat.

Au fost analizate consecinţele războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina şi situaţia procesului de pace în Orientul Mijlociu.

Premierul a salutat poziţia consecventă a Iordaniei în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru condamnarea încălcărilor Cartei ONU şi ale principiilor fondatoare ale relaţiilor dintre state.

La discuţii au mai participat ministrul român al Agriculturii, Petre Daea, alături de ambasadorul Regatului Hashemit al Iordaniei la Bucureşti, Sufyan Al-Huneafat. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv