Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reluat licitaţia pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, după ce a anulat procedura, la mijlocul lunii decembrie 2019, pe motiv că au fost depuse “numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”, potrivit site-ului Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SICAP).

În iunie 2019 au depus oferte doi operatori – Asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia) – SILEO GmbH (Germania) și New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China), ambele fiind respinse, șase luni mai târziu.

Noul anunţ postat pe SICAP prevede achiziţionarea autobuzelor electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, cu autonomie de minimum 230 km şi cu platformă pentru facilitatea accesului persoanelor cu dizabilităţi.

Valoarea totală estimată a contractului este de 219.571.200 lei.

Autobuzele trebuie să fie din gama 12 m, cu tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei (SRSEE) cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea, cu trei uşi şi aer condiţionat în salonul de călători.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 23 aprilie.

Livrarea unui număr mai mic de 20 de autobuze electrice în primul an după semnarea contractului face ca oferta să devină neconformă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version