Florin Cîțu, noul ministru al Finanțelor, a declarat marți dimineață, la preluarea portofoliului de la Eugen Orlando Teodorovici, ministrul din Guvernul Dăncilă, dems prin moțiune de cenzură, că prioritățile sale sunt elaborarea Bugetului de stat pe 2020 și reorganizarea ANAF.

Cîțu a precizat că va încerca să respecte data de 15 decembrie pentru prezentarea bugetului de stat în Parlament, însă totul depinde de ceea ce va găsi la minister.
 
El a arătat că proiectul de buget lăsat de Teodorovici este unul pentru 28 de ministere. “Din fericire pentru România o să avem 16 ministere. Deci va trebui să lucrăm la acel proiect de buget să vedem dacă se mai merge. Eu nu cred că pornim de la el. Aveam speranța că pornim de la el dar, de fapt, sunt 16 ministere”, a adăuga noul ministru.
 
”Vom vedea care este situația împrumuturilor guvernului”, a mai declarat Cîțu, la sosirea la minister.
 
Întrebat dacă va majora salariul minim, proiect lăsat în stand-by de Guvernul Dăncilă, Cîțu a spus: “Bugetul se va face pe legile in vigoare. Dați-mi voie să văd care este situația actuală, vedem ce este acolo și vom prezenta săptămâna viitoare situația
 
El a mai spus că reorganizarea ANAF este una dintre priorități. Întrebat dacă îl va schimba pe șeful Fiscului, noul ministru a spus: ”Vom vedea”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version