Senatorul PNL Florin Cîțu anunță că CFR este la un pas de faliment în special din cauza programului prin care se acordă gratuitate studenților.

Cîțu susține că cifrele sunt mai mult decât îngrijorătoare și că pentru acest an “Parlamentul a bugetat pentru CFR Călători pierderi de 367 de milioane de lei. Trebuie să reținem că acei bani trebuie plătiți de undeva și, ca de obicei, vor fi luați de la alte bugete și în special de la investiții. Nimic nu este gratuit, totul se plătește cumva sau de undeva pe lumea asta. Și uite așa ajungem să avem sute de milioane pierderi din cauza pomenii acordate cu gratuitatea pentru studenți. Hoția și prostia guvernanților este plătită din buzunarul contribuabililor”.

Cîțu arată declinul grav al CFR Călători de la intrarea în vigoare a gratuității acordate pentru studenți. CFR Călători a avut profit de 48 de milioane de lei în 2016, pierderi de 20 de milioane de lei în 2017 și așteaptă pierderi de 367 de milioane de lei în 2018.

Iar concluzia senatorului este gravă: “De fiecare dată când auziți de ajutoare de stat, program cu dobânzi zero, start-up nation, etc., trebuie să înțelegeți că dumneavoastră plătiți pentru aceste programe, care vor eșua inevitabil. În loc să mergeți în concediu, plătiți aroganța acestor hoți. Pierderile arată ceea ce știam cu toții deja, că statul este cel mai prost administrator. Iar cifrele sunt catastrofale. Dacă în doar 12 luni CFR Călători a trecut de la 48 milioane lei profit la 367 milioane lei pierdere pentru  a acordat gratuitate pentru studențiimaginațivace impact au în economie restul subvențiilor care după calculele mele sunt în jur de 3 miliarde euro, atrage atenția senatorul PNL. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version