Îngrijoraţi de măsurile pe care intenţionează să le aplice guvernul Grindeanu din 2018, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional au dat publicităţii concluziile trase după vizita delegaţiei FMI din martie.

Astfel, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional atrag atenţia că proiectul provizoriu de buget pentru 2018 arată catastrofal, în condiţiile în care ţara noastră prezintă o gaură de 23,68 miliarde lei din cauza anumitor măsuri pe care intenţionează să le implementeze guvernul Grindeanu.

Conform capital.ro, cei de la FMI susţin că “reducerea cotei unice la 10% şi neimpozitarea veniturilor până în 2.000 de lei va avea un impact de 12,2 miliarde de lei asupra bugetului, respectiv 1,4% din PIB; reducerea contribuţiilor sociale la 35% înseamnă un impact bugetar de 8 miliarde de lei; scăderea TVA de la 19% la 18%, tot din 2018, înseamnă un minus pe încasări de 3,48 miliarde de lei”.

În total, ar urma să se piardă la încasări în jur de 23,68 miliarde de lei. Cifra respectivă reprezintă cheltuieli cu asistenţa socială, inclusiv pensii, pentru trei luni, iar coroborată cu majorările de salarii şi pensii cu care se tot laudă guvernul Grindeanu ar urma să ne arunce într-o prăpastie economico-financiară.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version