CGMB a aprobat, în şedinţa de marţi, finanţarea din banii bucureştenilor a lucrărilor la Arcul de Triumf, pentru care Primăria Capitalei a pierdut o parte din banii europeni deoarece nu a terminat la timp lucrările.   

arcul-de-triumf-60-Jean-Mihai-PALSU-550x367
foto Jean Mihai Pâlşu

Un alt proiect – consolidarea şi conservarea Observatorului Astronomic “Vasile Urseanu” – a pierdut finanţarea europeană şi a fost transferat la cheltuielile din bugetul local al Capitalei.

Practic, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat „finanţarea în anul 2016, din bugetul local, a tuturor costurilor neeligibile şi a cheltuielilor suplimentare conexe pentru îndeplinirea integrală a obiectivelor şi indicatorilor proiectelor şi pentru asigurarea funcţionalităţii acestora”.

Concret, din bugetul local pe 2016 al Municipiului Bucureşti se vor aloca 9.138.448,08 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile pentru Arcul de Triumf şi 4.442.358,59 de lei, cheltuieli neeligibile pentru Observatorul Astronomic.

Hotărârea CGMB mai prevede ca lucrările să fie finalizate până la 30 iunie 2016.

La Arcul de Triumf, consolidarea este realizată 86%, însă construcţiei i-au fost tăiate picioarele iar stabilitatea ei este precară. Din acest motiv parada militar de Ziua României a fost mutată în Piaţa Constituţiei.

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat vineri că municipalitatea va pierde peste 130 de milioane de lei finanţare din fonduri europene şi de la bugetul de stat pentru 3 proiecte care nu vor fi gata la 31 decembrie 2015, termen stabilit prin acordul de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (POR).

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version