Reprezentanții companiei Ford anunță că au luat decizia de a construi la fabrica de la Craiova un nou model din seria EcoSport.

Este vorba despre un SUV de dimensiuni mai mici care ar urma să rivalizeze cu Dacia Duster. Pentru această acțiune, Ford vrea să facă noi investiții de 200 de milioane de euro în fabrica de la Craiova.

Investiția ar urma să fie făcută până la sfârșitul acestui an și să ridice la 1,7 miliarde de euro investițiile făcute de Ford în fabrica de la Craiova începând cu anul 2008.

Banii ar urma să fie utilizați inclusiv pentru crearea a încă 1.500 de locuri de muncă. 

“Ford confirmă producţia celui de-al doilea model la fabrica din Craiova. Noul model se va adăuga producţiei actualei generaţii a SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport şi motorului 1.0 EcoBoost. Ford investeşte în plus până la 200 de milioane de euro la Craiova, investiţia totală, demarată în 2008, ajungând astfel la aproape 1.5 miliarde de euro. Această nouă investiţie confirmă continuarea evoluţiei gamei noastre de modele interesante produse în Europa şi subliniază totodată transformarea complexului de producţie de la Craiova. Includerea acestui al doilea vehicul în procesul de producţie este o dovadă clară a flexibilităţii operaţionale a fabricii de la Craiova şi reflectă parteneriatele puternice pe care le avem cu furnizorii locali şi cu membrii comunităţii. Pe de altă parte, Ford România solicită în continuare Guvernului îmbunătăţirea infrastructurii de transport pentru menţinerea competitivităţii globale a operaţiunilor de producţie. Iminenta creştere a numărului de vehicule produse de Ford la Craiova subliniază şi mai mult importanţa concretizării proiectelor de infrastructură. Investiţia în viitorul Craiovei este un semn al încrederii pe care Ford o are în angajamentele asumate de Guvernul român de a oferi îmbunătăţiri cheie la nivelul infrastructurii şi ameliorări ale structurii logistice, acestea fiind imperios necesare pentru menţinerea competitivităţii globale a operaţiunilor de producţie Ford Craiova. Orice întârziere ar restricţiona semnificativ eforturile pe care Ford şi furnizorii săi le fac pentru a transporta volumul din ce în ce mai ridicat de vehicule şi subansamble”, a fost mesajul transmis de Steven Armstrong, preşedinte şi CEO Ford Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version