Extrem de afectat de perioada petrecută după gratii, afaceristul George Copos a decis să se retragă din prim planul vieţii publice.

copos

Un prim pas a fost făcut prin cedarea acţiunilor deţinute la Ana Imep, producător de motoare electrice pentru electrocasnice.

Copos controla firma respectivă prin offshore-ul cipriot Megapearl Limited şi a cedat firma colosului japonez Nidec Corporation, companie cu afaceri anuale de 10 miliarde de dolari şi cu o capitalizare bursieră de 20 de miliarde de dolari.

Conform profit.ro, înainte de a ceda pachetul de acţiuni celor de la Nidec Corporation, Copos a decis să-şi acorde dividende de 4,4 milioane de euro din rezervele companiei şi a luat act de demisia administratorului Diego Prada, nimeni altul decât ginerele său.

Sursa amintită precizează că Nidec Corporation are peste 98.000 de angajaţi la nivel global şi controlează în România şi Nidec ASI Ro, firmă din Crevedia care se ocupă cu dezvoltarea unor platforme noi de creştere pentru industria auto, a electrocasnicelor şi a motoarelor industriale.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version