Guvernul Ciucă a modificat, în ședința de marți, OUG 166/2022 privind ajutoarele pentru încălzire, astfel încâtfacturile să poată fi plătite chiar şi online.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat, la începutul ședinței Executivului, că modificarea a fost făcută „ca urmare a observaţiilor şi sugestiilor pe care le-am primit odată cu aprobarea Ordonanţei 166”.

Boloș a precizat că va fi o aplicaţie informatică simplă, care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie.

„Practic, vor putea accesa aplicaţia informatică prin introducerea codului, seriei pe care o are cardul de energie şi apoi a celor trei documente cu care ne-am obişnuit pentru efectuarea plăţilor şi care sunt necesare pentru a putea deconta banii pe care îi are alocaţi din ajutorul de încălzire, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura justificativă privind datoria faţă de furnizorul de energie. Acestea se vor trimite în aplicaţia informatică împreună cu poşta electronică oficială, adică adresa de email a beneficiarului”, a explicat Boloş, la finalul ședinței Guvernului.

„În acest fel răspundem la toate solicitările având trei posibilităţi de efectuare a acestor plăţi, respectiv cea prin intermediul oficiilor poştale, prin apelare direct la poştaş şi sperăm, după şedinţa de astăzi, să avem forma aceasta aprobată de plăţi electronice”, a adăugat ministrul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version