Pensiile pentru luna mai, inclusiv pensiile speciale, vor fi plătite în avans, după ce Guvernul va adopta o hotărâre în acest sens, joi, într-o ședință ce va avea loc la Timișoara.

În acest fel, cei mai săraci pensionarii vor avea și ei bani ca să-și cumpere alimente pentru masa de Paști.

Proiectul HG propune devansarea plăţii a peste 9,331 miliarde lei pentru pensiile publice şi pensiile speciale. Concret, urmează să fie virați peste 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane lei din bugetul de stat, către Poşta Română, care va distribui prin mandat poştal pensiile aferente lunii mai.

„De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane lei din bugetul de stat către băncile comerciale, pentru plata în avans a drepturilor menţionate aferente lunii mai, în cont curent sau în cont de card”, se arată în proiectul HG.

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version