Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ:  Liderii Coaliției PNL-PSD-UDMR se întâlnesc din nou, după două săptămâni de la ultima ședință / Rotativa la guvernare, remanierea unor miniștri și rectificarea bugetară / 

Breaking News:

Guvernul Ciucă a aprobat lista cu amenajările de irigaţii

Guvernul Ciucă a aprobat, în ședința de miercuri, lista cu amenajările de irigaţii pentru care se va reacorda caracterul de utilitate publică.


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat într-o conferinţă de presă că „a fost aprobată şi modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii, în valoare de 1,5 miliarde de euro, ceea ce reprezintă totalul fondurilor alocate de la bugetul naţional până în anul 2027″.

El a precizat că ar urma să fie amenajate sisteme noi de irigaţii prin creşterea numărului de proiecte de la 101 la 189, obiectivul fiind ca, de la 1,8 milioane de hectare suprafaţă irigată, să se ajungă la 2,6 milioane de hectare irigate în ţara noastră.

Se preconizează înfiinţarea a 50 de amenajări de desecare şi drenaj pentru 695.000 de hectare şi creşterea numărului de amenajări de irigaţii de la 89, inclusiv Canalul Siret-Bărăgan, în prima sa etapă, la 156.

Modificarea perioadei de implementare a programului naţional de irigaţii până la sfârşitul anului 2027 va fi complementară programării din Planul naţional strategic, urmând să fie sprijinite cu 500 de milioane de euro din bani europeni investiţiile şi în infrastructura secundară de irigaţii, dar şi investiţiile în sistemele de irigaţii la nivelul fermei.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv