Guvernul Ciucă a aprobat, în ședința de miercuri, un memorandum privind o schemă de ajutor de minimis pentru editarea revistelor şi publicaţiilor de cultură, aplicabilă în perioada 2022-2023, cu un buget total de 2,25 milioane de lei.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, la finalul ședinței Executivului:

„A fost aprobat şi memorandumul privind aprobarea schemei de ajutor minimis pentru susţinerea editării revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de uniunile de creatori din România, membre ale Alianţei naţionale a uniunilor de creatori, în conformitate cu Legea 36/2015, pentru finanţarea revistelor de cultură reprezentative din România, urmând ca în perioada 2022-2023 această schemă de ajutor să sprijine reviste şi publicaţii culturale. Bugetul total al acestei schemei este de 2,25 milioane de lei, constând în credite de angajare şi credite bugetare.

Beneficiarii schemei vor fi asociaţii, fundaţii, operatori culturali care au ca obiect de activitate editarea de reviste şi publicaţii culturale.

Numărul maxim de beneficiari ai acestei scheme este de 40, în fiecare an.

După publicarea în Monitorul Oficial, prin ordin al ministrului Culturii, schema de ajutor va fi disponibilă până la 31 decembrie 2023”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version