Guvernul va indexa  redevențele din domeniul petrolier și minier cu rata inflației aferentă anului anterior plății acestora, conform unui proiect de Ordonanță de urgență (OUG), publicat de Ministerul Finanțelor. (Vezi document la finalul articolului)

Proiectul prevede însă că, începând cu data de 1 noiembrie 2023, nu se aplică redevență pentru apa minerală naturală utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice.

Conform notei de fundamentare, se crează temei legal pentru ajustarea cu rata anuală a inflației datorate conform contractelor de conseciune petrolieră și minieră precum și premisele de exploatare si prospectiune in vigoare prin acordul părților, precum și a celor nou încheiate.

Termenul de plată pentru redevențele actualizate pentru terenurile concesionate de către Agenția Domeniilor Statului este până la data de 31 decembrie 2024.

Redevențele datorate pentru terenurile concesionate potrivit legii se indexează anual indicele prețului de consum anual, până la data de 30 iunie a fiecărui an calendaristic pentru anul anterior dacă nu este prevăzut astfel prin contractele încheiate potrivit legii. Agenția Domeniilor Statului în calitate de administrator al terenurilor proprietate publică a statului este mandatată să ia toate măsurile legale ce se impun.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version