Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație, a 8-a zi: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / ACTUALITATE: Ceferiștii protestează la Ministerul Educației și amenință că opresc trenurile de călători, de la 1 iulie /  POLITICĂ: Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier /

Breaking News:

Heiuș a observat un „fenomen”: „Arieratele curente au crescut cu 12 miliarde de lei în 4 luni”

Arieratele curente au crescut cu 12 miliarde de lei în primele patru luni din acest an, a anunțat, vineri, preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, surprins de acest „fenomen”.

„Am observat un fenomen în primele patru luni, arieratele curente, deci diferenţa dintre ceea ce s-a declarat şi s-a achitat este undeva la 12 miliarde de lei. Deci este o creştere a stocului de arierate curente unde acolo se poate acţiona foarte rapid. Să recuperăm, dar în acelaşi timp să vedem ce s-a întâmplat. Este un fenomen care se întâmplă în economia românească din moment ce o firmă declară dar nu poate să achite integral. Nu ştiu, să vă dau un exemplu. Gradul de conformare voluntară la declarare îl avem undeva la 95,59%, dar gradul de conformare la plată este doar de 87,6% şi de aici apare această diferenţă între ceea ce omul declară, îşi asumă că trebuie să plătească, dar nu reuşeşte să achite. 12 miliarde în patru luni este o sumă care mie îmi ridică nişte semne de întrebare şi acolo trebuie să facem nişte verificări atente să îndreptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

El a spus că va trimite inspectorii de la colectare să discute cu firmele respective, pentru că acest lucru nu mai trebuie să se întâmple:

„Parcă ne-am săturat toţi să vedem Antifrauda alergând după un comerciant care vinde şi el doi covrigi şi un suc într-un chioşc la colţul străzii” .

22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv