Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

IMM-urile cer creşterea voluntară cu 250 de lei a salariului minim, peste cei 3.000 de lei cu 200 deduși

Consiliul Naţional al IMM-urilor  a transmis, marți, Guvernului Ciucă solicitarea de reluare a negocierilor pentru stabilirea salariului minim din anul 2023, propunând creşterea voluntară cu încă 250 de lei peste cei 3.000 de lei conveniți la prima rundă de întâlniri, cu cei 200 de lei deduși.

„Astăzi, 29 nov a.c., Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a transmis o adresă prin care solicită prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Constantin Budăi, şi ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

CNIPMMR consideră că, până în acest moment, negocierile pentru stabilirea salariului minim garantat în plată nu au fost finalizate şi solicită tuturor partenerilor sociali reluarea acestora.

CNIPMMR solicită creşterea salariului minim la 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei şi posibilitatea creşterii suplimentare cu încă 250 de lei peste cei 3.000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă”, precizează Consiliul Naţional al IMM-urilor din România.

În 24 noiembrie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că sindicatele şi patronatele au acceptat, în cadrul discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, propunerea de majorare a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 de lei netaxabili.

Potrivit acestuia, salariul brut în construcţii creşte la 4.000 de lei, anul viitor.

Patronatele propun un salariu minim de 3.000 lei brut cu 1.963 lei net – nu 1.800, cât vrea Guvernul
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv