Ionuț Mișa, ministrul de Finanțe, a recunoscut, într-un interviu acordat pentru capital.ro, că toți românii ar putea ajunge în situația de a depune declarații de avere.
Oare prin această măsură se diminuează simțitor uriașa evaziune fiscală? Dacă NU, atunci măsura propusă de ministul Mișa este una inchizitorie și nu democrată.
În declarația de avere va fi inclusă și rubrica “Bani deținuți în casă, la saltea sau în alte locații altele decât bănci”? Dacă NU, atunci măsura este de natură securistă, demnă de Coldea sau Dumbravă, nu de un tânăr ministru de Finanțe din Mileniul III.
De când va începe românul șă-și depună declarația de avere? Din prima SECUNDĂ de viață, după ce împlinește 14 ani și o să aibă buletin, sau după 18 ani?
Până la ce vârstă o să depună românul declarație de avere? Până la pensionare, până la vârsta medie de viață, până la 100 ani sau până ce își va da ultima suflare pe acest pământ bântuit de stafii în funcții înalte?!?
Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor

Ministrul de Finanțe susține că se fac simulări în ideea unei posibile aplicări a acestei prevederi și că obligația ca toți românii să depună declarații de avere era, oricum, prevăzută în programul de guvernare al PSD – deși între timp s-a renunțat la ideea de a impune impozitul pe gospodărie.

Respectiva declarație s-ar numi “declarație de patrimoniu”, urmând ca românii să-și declare toate proprietățile – mobile și imobile -, conturile bancare, datoriile etc..

Totuși, pentru a reduce cât mai mult deranjul, există posibilitatea ca românii să depună această declarație în sistem online.

P.S. Sfat gratuit pentru tânărul ministru de Finanțe Ionuț Mișa: concediați-vă IMEDIAT toți consilierii. Sunt mult mai vinovați decât ministrul, dacă i-au permis să facă o astfel de declarație stupidă, ridicolă și lipsită de fundament social și fiscal!
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version