Persoanele fizice pot primi câte 20.000 de lei pentru a-și monta la casă celule fotovoltaice, în cadrul programului „Casa Verde”, iar înscrierile încep pe 9 septembrie.
 
Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, și președintele AFM, Cornel Brezuică, au semnat, luni, contractul de finanțare în valoare de 636 de milioane de lei pentru acest program.
 
Săptămâna viitoare vor fi semnate contractele cu instalatorii avizați.
„Azi afișăm lista cu toți instalatorii avizați de Administrația Fondului pentru Mediu, iar săptămâna viitoare să perfectăm toate contractele cu respectivii instalatori, iar de pe data de 9 septembrie, toate persoanele fizice care doresc să acceseze programul, pot merge le unul dintre respectivii instalatori de pe listă, și prin intermediul acestora pot depune electronic”, a declarat, luni, Cornel Brezuică.

 

„Pentru că acest program se va referi concret la toți românii care vor putea în data de 9 septembrie, prin toți instalatorii care azi se vor putea regăsi pe lista care va fi publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, românii vor putea semna contracte cu acești instalatori, după care trebuie să-și ia avizul tehnic pentru montatul acestor celule fotovoltaice”, a anunțat, la rândul său, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.
 
Se aproximează că 33.000 de unități locative vor fi posesoarele acestor celule fotovoltaice.
author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version