Cum era de aşteptat, instabilitatea politică şi cea socială apărute în România, în ultimele zeci de ore, au dat peste cap cursul BNR.

foto: Jean-Mihai- Pâlșu
foto: Jean-Mihai- Pâlșu

Moneda naţională a pierdut teren masiv la cursul afişat miercuri, în condiţiile în care bancherii nu mai au încredere în leul românesc tocmai din cauza acestei lipse de predictibilitate.

Astfel, leul a pierdut miercuri mai mult de doi bani în raport cu moneda euro, aproape şase bani în raport cu lira sterlină şi aproape un ban în raport cu francul elveţian.

Avem un euro la 4,5240 lei, o liră sterlină la 5,2906 lei şi un franc elveţian la 4,2350 lei. Campioana câştigurilor este, evident, lira sterlină, mai ales după ce premierul Theresa May şi-a asumat Brexitul.

Pe de altă parte, politica dusă de Donald Trump a făcut ca dolarul să scadă chiar şi în raport cu leul românesc. Avem un dolar la 4,1935 lei, cu aproape un ban şi jumătate mai puţin decât cursul de marţi.

Dolarul american a pierdut teren semnificativ şi în raport cu moneda euro, paritatea fiind acum de un euro la fiecare 1,0788 dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version