Consiliul Concurenţei are în derulare 47 de investigaţii, din care 11 declanşate în acest an și 3 finalizate, restul de 8 în curs de încheiere, urmând ca rezultatele să fie prezentate până la finalul acestui an, a declarat Bogdan Chiriţoiu, președintele Autorității, la un seminar organizat sâmbără la Sinaia.

Bogdan Chirițoiu președintele Consiliului Concurenței

Printre cazurile în care ar putea fi date sancţiuni, Chiriţoiu a menţionat o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), Media Xprimm SRL, societăţile de asigurare membre UNSAR, precum şi alte societăţi de asigurare.

De asemenea, acesta menţionat un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România.

Totodată, există o propunere de sancţiune împotriva unor operatori din lanţurile de comerţ alimentar.

“La finalizări, anul acesta are potenţialul de a fi anul al doilea cu cel mai ridicat nivel de sancţiuni din istorie, pentru că sunt investigaţii mari care se termină în trimestrul acesta, deci până la sfârşitul anului”, a mai spus Bogdan Chiriţoiu, la seminar organizat de Consiliul Concurenţei şi Consiliul Patronatelor Bancare din România.

Până acum, cele mai mari sancţiuni date a fost cel în care au fost amendau fost aplicate comercianților de carburanţi: 200 de milioane de euro, în 2011.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version