Investițiile imobiliare la nivel global au atins la jumătatea anului 2015 nivelul-record de 407 miliarde dolari, cu 14% mai mare faţă de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce face din primul semestru (S1) al acestui an cel mai bun din 2007 până în prezent, arată un studiu al CBRE – vezi documentul la finalul articolului.

onstructii, lucrari, investitii 2-foto jean-Mihai PALSU
Autor: Jean-Mihai PÂLŞU

Statele Unite, Marea Britanie și Germania rămân, de departe, cei mai mari investitori pe piețele imobiliare globale, conform studiului realizat de CBRE Group.

Tranzacțiile totale în cele trei țări au totalizat în S1 301 miliarde dolari, ceea ce reprezintă o cotă de 74%, din totalul tranzacțiilor globale.

cbre 4

Recenta încetinire economică din Asia a determinat scăderi în China, Singapore și Coreea de Sud, care au coborât poziții importante în Top 20 cele mai performante piețe, pe primul semestru din 2015.

Singura piață non-asiatică unde s-au mai înregistrat scăderi a fost cea canadiană, unde extracțiile de petrol au fost singurele care au alimentat economia.

cbre 3

Investitorii trans-naționali și-au consolidat influența pe piețele imobiliare, cu precădere în ultimii doi ani, devenind astfel un factor important în reconfigurarea acestora.

Cele mai căutate destinații pentru investițiile de capital sunt marile aglomerări urbane din cele mai importante regiuni. Londra conduce clasamentul global, urmată de New York și Paris. Cât privește investițiile globale însă, lider este New York, fiind urmat de Londra și Los Angeles.

cbre 2

La nivel regional, influenţa investitorilor globali variază de la puțin peste 10% în cele două Americi până la aproape 50% pe piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Cel mai mare investitor a fost SUA, cu 25,4 miliarde dolari investiți în piețele din străinătate, urmate de Canada, Germania și China, care împreună au investit însă mai puțin decât Statele Unite.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version