Bombardat din toate părțile pentru lipsa de reacție la inundații, premierul Dacian Cioloș vrea să arate că s-a întors la serviciu luni, un ultima zi a minivacanței de Rusalii, perioadă pe care și-a petrecut-o la vilele de protocol de la Neptun.

ciolos, presedinte germania gauck

Un comunicat al Guvernului, transmis pe seară, anunță că “premierul Dacian Cioloș i-a prezentat, luni, președintelui federal german, Joachim Gauck, oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi înalți oficiali au avut-o la Palatul Victoria”.

Investițiile străine directe au scăzut cu 23,8% în primele 4 luni, de la 1,164 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului trecut la 887 de milioane de euro, potrivit datelor prezentate în 13 iunie de Banca Națională a României (BNR).

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, se află începând de luni într-o vizită de stat în România.

Înainte de a se întâlni cu premierului Cioloș, oficialul a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, căruia i-a spus:

“Germania este partenerul comercial numărul unu al României. Un număr de peste 8.000 de companii cu capital german activează aici în România și încearcă să garanteze un succes antreprenorial. Pentru a putea, însă, beneficia de potențialul existent și pentru a putea oferi cetățenilor României evoluțiile de care ei au nevoie și dezvoltarea de care ei au nevoie este nevoie, pe lângă spiritul antreprenorial, (…) avem nevoie, însă, și de condiții cadru legale, viabile. (…) Iată-mă ajuns la un subiect la care noi vom urmări cu multă atenție evoluțiile. Cu mare plăcere constat că sprijiniți aceste reforme. Că o face Guvernul, și că mai ales, în ceea ce privește combaterea corupției, de către justiție, aveți realizări importante”.

Comunicatul Guvernului mai precizează că prim-ministrul român a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg și Westfalia și Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale.

“Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic și politic”, mai informează Guvernul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version