Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Din 15 mai se elimină mască în exterior și carantina de noaptea / Agenţii comerciali revin la programul liber /   

Breaking News:

Iohannis e optimist: Întreprinzătorii găsesc forţa de a se adapta, în ciuda presiunii și incertitudinilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, de „Ziua întreprinzătorilor din România”, că „mediul de afaceri şi Guvernul au făcut eforturi pentru menţinerea locurilor de muncă”, timp de trei luni, în perioada stării de urgență și de alertă instituite pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

„Cunoaştem cu toţii modul în care actuala criză generată de coronavirus şi-a pus amprenta asupra economiilor naţionale. Nu cred că mai există în prezent vreun sector economic neafectat sau vreun întreprinzător care să nu-şi pună probleme de adaptare pentru a-şi putea continua activitatea. Au fost luni grele, luni de izolare şi distanţare socială, în care mediul de afaceri şi Guvernul au făcut eforturi pentru menţinerea locurilor de muncă din economie şi mutarea în online a activităţilor, acolo unde a fost posibil. Astfel, au fost găsite soluţii pentru şomajul tehnic, pentru asigurarea lichidităţii în economie, cât şi pentru suspendarea unor obligaţii ale celor afectaţi de criză”, se arată în mesajul şefului statului, transmis de către consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.

Șeful statului a arătat că ţara noastră va beneficia de fonduri europene: „Vestea bună este că nu trebuie să facem faţă singuri acestei perioade dificile. Negocierile la nivel european au prefigurat finanţări consistente pentru a sprijini relansarea economiei. România va beneficia de fonduri considerabile, în mare parte nerambursabile. În acest sens, avem nevoie să pregătim cu maximă seriozitate cele mai adecvate proiecte, care să-şi multiplice efectele în dezvoltarea pe termen lung a României”.

Un nou model economic pentru România înseamnă accelerarea digitalizării, securitate energetică, investiţii în infrastructură şi dezvoltarea de competenţe relevante pentru piaţa muncii, mai arată Iohannis.

„Acestea sunt doar câteva dintre direcţiile de dezvoltare pentru care Guvernul acordă o importanţă sporită contribuţiei mediului de afaceri. Aceste direcţii de dezvoltare vor conduce la creşterea competitivităţii economice a României. Flexibilizarea pieţei muncii, inclusiv prin finanţarea unor scheme de adaptare a programului de muncă, precum şi gestionarea riscurilor de şomaj sunt obiective care depind, în ultimă instanţă, nu doar de cadrul de reglementare, ci şi de deciziile dumneavoastră, ale întreprinzătorilor. Este important să privim cu încredere spre viitor, să stimulăm investiţiile şi protejarea locurilor de muncă, însă şi mai important este să continuăm să ne implicăm cu toţii în cel mai constructiv mod cu putinţă. Sunt convins că, împreună, vom reuşi să depăşim această perioadă critică şi să creştem şansele de succes ale României antreprenoriale!”, spune președintele.

Iohannis este convins că „întreprinzătorii găsesc forţa de a se adapta şi de a genera schimbare, în ciuda presiunii la care economia a fost supusă, dar şi a incertitudinilor care persistă în continuare în funcţionarea pieţelor”.

El susţine că guvernarea anterioară a lăsat într-o situaţie „precară” aparatul administrativ, finanţele publice şi încrederea în instituţiile statului, dar că că există soluţii de sprijin din partea autorităţilor.

„Iar adevărata sursă a schimbării pe care ne-o dorim va fi modul în care oamenii de afaceri şi angajaţii se vor raporta la aceste soluţii”, mai spune Iohannis în mesaj.

Şeful statului arată că a invitat mediul de afaceri, încă de la începutul crizei, să fie „un partener activ pentru Guvern, în dezbaterea şi selectarea unor intervenţii adecvate contextului de criză şi dă asigurări că această colaborare va continua”.

991 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv