A XIV-a ediţie a TOP 300 Capital arată că cel mai bogat român este şi anul acesta tot afaceristul Ion Ţiriac.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro
sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Mai mult, Ţiriac este acum singurul miliardar al României şi are o avere în creştere faţă de anul trecut cu circa 200 de milioane de euro. Fostul jucător de tenis se poate lăuda acum cu o avere estimată la circa 1,5 miliarde de euro.

Afaceristul nu are rivali în condiţiile în care Ioan Niculae şi Gigi Becali au avut mari probleme cu legea, au trecut pe la închisoare şi au pierdut sume de ordinul sutelor de milioane de euro în ultimii ani.

Pe locul al doilea în ierarhia Forbes se află fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl. Cei doi au aproape 900 de milioane de euro şi au reuşit să-şi dezvolte averea cu aproximativ o treime faţă de anul trecut, când erau cotaţi la circa 650 de milioane de euro.

Ioan Niculae a pierdut în jur de 300 de milioane de euro şi mai are o avere estimată la “doar” 800 de milioane de euro.

De remarcat şi ascensiunile înregistrate de Zoltan Teszari, patronul RCS&RDS, care a urcat pe locul al patrulea în clasamentul celor mai bogaţi români şi Iulian Dascălu. Proprietarul Iulius Group a urcat de pe locul 10 pe locul 5 în topul celor mai bogaţi români.

TOP 10 cei mai bogaţi români este completat de Gabriel Comănescu, Marius şi Emil Cristescu, Gabriel Popoviciu, Liviu Tudor şi Gigi Becali, ultimul revenit în TOP 10 după perioada în care a fost încarcerat.

Cei mai bogaţi 300 de români au pierdut 7,5% din bani, averea lor cumulată ajungând în acest an la 20,8 miliarde de euro.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version