Acuzat printre alţii de Lucian Isar că se află în spatele Ordonanţei 13 tocmai pentru a încuraja instabilitatea, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a ieşit luni la atac.

Mugur Isarescu se jura ca nu are alte interese decat cele nationale

Într-un interviu postat pe site-ul oficial al instituţiei pe care o conduce, Mugur Isărescu şi-a făcut praf rivalii.

“S-a spus despre noi, despre mine şi cei de la BNR, că am indus criza economică din 2008, că am minţit Parlamentul şi că am încheiat acorduri internaţionale de împrumut cu FMI în interes personal. Credeam că nu pot apărea aberaţii mai mari, dar iată că acum sunt acuzat că aş sta în spatele Ordonanţei 13. Cum să fiu eu în spatele Ordonanţei 13? Nu ştiu dacă e loc de aberaţii mai mari”, a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR îl bănuieşte pe Lucian Isar că vrea să-i fure postul şi spune că s-a decis să-i răspundă acestuia “pentru că aberaţiile pe care le scrie ajung la cititori care nu sunt specializaţi în economie şi, având în vedere aplombul cu care sunt promovate, ar putea să fie crezute. Dacă ele erau citite doar de specialişti, atunci nu aveam nicio problemă. Nu trebuie să fi un mare specialist ca să-ţi dai seama de caracterul aberant al acestor afirmaţii”.

Lucian Isar l-a atacat in repetate randuri pe guvernatorul BNR

Isărescu a ţinut să-i transmită lui Lucian Isar că “de luni bune, dobânzile sunt la minime istorice, iar variaţiile care apar sunt ca efect al pieţei libere. Banca Naţională, ca agent al statului, este doar organizatorul tehnic al licitaţiilor privind vânzarea-cumpărarea de către bănci a titlurilor de stat. Şi încă o probă pentru a vedea caracterul aberant al acestor acuzaţii: dobânda de politică monetară, pe care o stabileşte BNR, este neschimbată de luni de zile, iar din noiembrie 2011 a scăzut fără încetare”.

Isărescu şi Isar au o dispută personală încă din 2008, când primul l-a acuzat pe al doilea de atac speculativ împotriva leului. Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, era atunci vicepreşedintele Bancpost, funcţie desfiinţată de şefii instituţiei respective după ce numele lui Isar a apărut în scandalul atacului speculativ.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version