Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a susţinut, joi, o conferinţă de presă despre modul în care instituţia pe care o conduce prevede creşterea economică prognozată.

Mugur_Isarescu

Printre altele, Isărescu a precizat că “prognoza noastră este confidenţială, dar se află undeva între 4 şi 5%. Totuşi, trebuie să precizăm că această prognoză nu este realizată pe baza bugetului de stat ci este o prognoză legată de modelul nostru macroeconomic”.

Isărescu susţine, însă, că “lucrăm în economie de piaţă, astfel că prognozele depind de foarte mulţi factori şi se pot modifica. De exemplu, de un an şi jumătate încoace şi noi ne înşelăm cu prognoza de inflaţie, care este mult mai mică faţă de aşteptările noastre”.

De remarcat că toate instituţiile financiare prevăd creşteri economice semnificative pentru România, doar toate cifrele sunt mult mai mici decât cele aşteptate de guvernul Grindeanu.

Dacă premierul şi oamenii lui se aşteaptă la un 5,2%, Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, BERD şi Comisia Europeană sunt mult mai rezervaţi şi anunţă doar un 3,7-3,9%.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version