UDMR susţine „compensarea prețurilor energiei la producător, şi nu la furnizor, pe fiecare factură”, a declarat marți, la Europa FM, liderul formațiunii, Kelemen Hunor.

El a precizat că această variantă de compensare este mult mai simplă. „Şi, slavă Domnului, în acest moment, noi producem peste 90% din necesarul intern, atât casnic, cât şi non casnic, din 57 de terawaţi, 54 produce România”, a insistat Kelemen.

Vicepremierul a punctat faptul că se doreşte ca de la 1 ianuarie să intre în vigoare acest nou sistem de compensare şi este important ca decizia să fie luată cât mai repede pentru ca toată lumea să aibă timp să se pregătească.

„Deci, din acest punct de vedere, consumatorul final casnic sau non casnic nu va simţi nimic din această schimbare de calcul şi de compensare. Deci, nu va fi nicio problemă la nivel de consumator final. Problema va fi la compensare, între furnizori şi Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii, cum e astăzi, între statul român şi producători, dacă reuşim să implementăm această variantă”, a mai precizat Kelemen.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version