După cum ne-a anunțat chiar Zuckerberg în urmă cu 4 ani, Facebook a achiziționat Instagram, competitorul din zona sa de funcționare, pentru un preț corect pentru cei 6 angajați: 1 miliard de dolari!

Practic, asociația Facebook & Instagram a devenit un MONOPOL MONDIAL în industria rețelelor de socializare de acest tip.

De ce NU s-a opus acestei asocieri Comisia antimonopol din SUA? Gurile rele spun că Zuckerberg a perfectat  tranzacția prin filiala din Anglia, unde NU există o astfel de piedică. Dar…

Marți, în a doua zi audieri la Comisia din Senatul SUA, Mark Zuckerberg a spus că nu crede că Facebook deține monopolul în domeniul rețelelor sociale, dar nu a putut numi un concurent viabil.

[video_documentar width=”640″ height=”480″]

Pentru corectitudine, vă spunem că TWITTER nu face parte din tipul de rețea de socializare din familia Facebook & Instagram.
Mark Zuckerberg
O parte din Vorbele lui Zuckerberg, conform Hotnews
  • La multe întrebări punctuale, M Z a fost rugat să răspundă cu DA sau NU. La peste jumătate dintre ele șeful Facebook a ezitat, spunând că răspunsul este mai complicat.
  •  N-am făcut destul pentru ca uneltele noastre să nu fie folosite în scopuri negative. A fost greșeala mea. Nu este suficient să dai oamenilor o voce. ci trebuie să te asiguri și că este folosită pentru lucruri pozitive.
  • Dezvoltatorii nu vor mai avea acces la atât de multe informații, zeci de mii de aplicații vor fi verificate pentru a se vedea cum au gestionat informațiile obținute de pe Facebook.
  • Suntem o companie de tehnologie, construim produse și servicii, facem și software. Lumea ne întreabă dacă suntem companie media și eu le răspund că avem responsabilitate asupra lucrurilor postate pe rețea. Nu suntem o companie financiară, chiar dacă intermediem transferuri de bani.
  • Nu vindem datele utilizatorilor și încercăm să explicăm cât mai bine ce facem. Ar trebui să explicăm mai bine cum funcționează publicitatea și să explicăm faptul că asta nu înseamnă că vindem datele.
  • Avem o serie de măsuri pentru a proteja minorii, adulții nu îi pot contacta pe Facebook. Minorii vor să distribuie lucruri pe Facebook, spune Zuckerberg, întrebat dacă nu ar trebui impuse limitări mai dure celor sub 18 ani.
  • Un american folosește în medie opt aplicații pentru a sta conectat cu prietenii și familia, spune M Z, răspunzând la o întrebare în care i se spune că Facebook nu are concurenți.
  • Nu știu de alte aplicații care să fi avut acces atât de larg la datele noastre. Își va schimba Facebook modelul de business pentru a proteja datele utilizatorilor? Zuckerberg spune că nu înțelege întrebarea.
  • Și datele lui Zuckerberg au ajuns la Cambridge Analytica, spune șeful Facebook care se include astfel în cei 87 de milioane de useri afectați.
  • Va da Facebook în judecată Cambridge Analytica? Am suspendat colaborarea cu aplicația și vom analiza și alte posibilități.
  • Sunt puțini cei care și-au șters conturile după ce a izbucnit scandalul.
  • Cine dezvoltă algoritmii, fiindcă în ei pot fi puse lucruri subiective? Nu există lucruri subiective în algoritmi, suntem o platformă pentru toate tipurile de idei.
  • Vom verifica zeci de mii de aplicații și, dacă vedem că nu au șters datele sau că le-au vândut, le vom suspenda de pe platformă. Va dura multe luni totul și va fi un proces costisitor care va implica mulți auditori. Ar putea să dureze ani ”Sper că nu”, spune M Z
  • Avem multe date fiindcă oamenii aleg să posteze multe lucruri pe Facebook. Întrebat dacă Facebook colectează date și despre cei care nu au cont, M Z a murmurat ceva neinteligibil. Întrebat dacă sunt colectate date despre ce cumpără oamenii, el a spus că este vorba de datele pe care oamenii aleg să le împărtășească.
  • Facebook are 27.000 de angajați și în ultimul timp a crescut puternic numărul celor care se ocupă de probleme de securitate. Și sistemele de inteligență artificială sunt tot mai eficiente, în special în a scoate rapid de pe rețea 99.99% din conținutul legat de promovarea Statului Islamic.
  • M Z a promis că și americanii vor avea un nivel similar de protecție precum regulamentul european GDPR care intră în vigoare pe 25 mai. Întrebat dacă tot atunci același nivel de protecție a datelor va fi disponibil și în SUA, el a spus că se lucrează la asta, dar nu a dat un termen.

VA URMA!!!
author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version