Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, a participat, luni, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional.

Liviu-Dragnea-la-sediul-PSD-15.02-2

La sfârşitul întâlnirii, Dragnea a ţinut să precizeze că “membrii delegaţiei FMI au abordat câteva subiecte legate de stabilitatea macroeconomică şi au fost interesaţi să vadă care ar fi opinia noastră faţă de evoluţia indicatorilor macroeconomici în perioada următoare, în 2016 şi 2017. Dumnealor au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%”.

Dragnea le-a dat asigurări reprezentanţilor FMI că “nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul să crească peste 3%. Guvernul nu are niciun fel de motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere. De asemenea, în 2017 opinia noastră este aceeaşi, că deficitul bugetar trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realize acest lucru”.

Totuşi, preşedintele Partidului Social Democrat a ţinut să le transmită reprezentanţilor FMI, că “în 2017, dacă ajungem noi la guvernare, putem garanta că dezvoltare economică stabilă şi respectarea angajamentelor cu FMI. Dacă vin alţii la guvernare, vom vedea”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version