Într-o acțiune fără precedent, Corpul de control al Ministerului Turismului a dat iama, în perioada 5-10 iulie, în hotelurile de pe litoral și a făcut ravagii.

Astfel, 11 hoteluri de pe litoral au rămas fără certificat de clasificare și astfel au fost închise, cel puțin temporar. S-a luat această decizie din cauza condițiilor mizerabile pe care aceste hoteluri le oferă.

Este vorba despre hotelurile Național, Mamaia și Unirea din Mamaia, Hotelul Banat, din Olimp, și hotelurile Clăbucet, Romanța, Bâlea, Terra, Caraiman, Craiova și Slatina, toate din Neptun.

Neregulile constatate sunt multiple: fațade deteriorate, mobilier și instalații sanitare uzate, mochete deteriorate, saltele uzate, deteriorate și pătate, ferestre și uși care nu se închid corespunzător.

Reprezentanții Ministerului Turismului au precizat că s-a luat decizia închiderii hotelurilor respective și pentru că “deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate”.

Reprezentanții unităților de cazare pot contesta măsura închiderii într-un interval de 15 zile. De precizat că, pe lângă hotelurile de pe litoral a fost închis, din același motiv, și hotelul Cerna din Băile Herculane.

Amenzile totale aplicate au depășit valoarea de 50.000 de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version