În cele 6 luni de când se află la conducerea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Bogdan Cojocaru a reușit lansarea de apeluri de proiecte în valoare de 312 milioane de euro din fonduri europene, prin Programul Operaţional Competitivitate (POC), din suma totală de 532 milioane euro alocată pentru perioada 2014 – 2020, a declarat ministrul luni, la conferinţa de bilanţ.

“În cele şase luni de mandat am reuşit să adoptăm 500 de acte normative. Consider că este un număr consistent, în cele şase luni, în aşa fel încât să-i ajutăm pe cei care activează în domeniul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale. În ceea ce priveşte proiectele, există trei zone pentru care putem obţine finanţare. Majoritatea proiectelor pe care ni le dorim sunt cu fonduri structurale şi cred că am şi reuşit acest lucru. Astăzi nu mi-am propus să fiu modest”, a recunoscut el că se laudă.

“Principalul proiect care ne conferă o bună relaţionare cu celelalte ministere este Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – POAT, urmat de Programul Operaţional Capacitate Administrativă – POCA. De asemenea, prin intermediul Programului Operaţional Competitivitate, în momentul în care am preluat mandatul, erau 532 de milioane de euro disponibili. Până acum, am reuşit să lansăm apeluri de proiecte în valoare de 312 milioane de euro din totalul celor 532 de milioane de euro. De asemenea, au fost lansate cinci ghiduri ale solicitantului şi am semnat trei contracte în valoare de 45 de milioane de euro”, a precizat ministrul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version