Kenny Jacobs, directorul de marketing al Ryanair, cea mai importantă companie europeană în 2016, a anunţat că firma irlandeză şi-a propus să crească numărul de curse în şi dinspre România tocmai pentru că ţara noastră are un uriaş potenţial turistic.

ryanair

Jacobs a precizat că reprezentanţii Ryanair se ghidează după dictonul “cu cât mai multe aeroporturi, cu atât mai bine”, astfel că irlandezii sunt de părere că România ar avea nevoie de două aeroporturi în zona mării Negre, dar şi de un aeroport la Braşov şi alte aeroporturi în zone turistice unde se practică sporturile de iarnă.

“Braşov este un loc minunat, am fost acolo. Este unul din locurile din România care pot fi foarte atractive pentru turişti. România ar putea face multe pentru turismul din acea zonă dacă ar dezvolta tema vampirilor. Ar fi ideal să existe un aeroport în Braşov, pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să zboare până la Bucureşti şi apoi să conducă până acolo. Unii nu ar face asta. Cu cât sunt mai multe aeroporturi, cu atât mai bine. Aş pune două aeroporturi la Marea Neagră, aş avea multe aeroporturi în staţiunile de schi, aş încerca să atrag turiştii de city-break la Bucureşti şi în celelalte oraşe din România. Budapesta şi Praga s-au descurcat cel mai bine din Europa la acest capitol, atrăgând turiştii care vor să meargă în călătorii de trei zile. Dar voi aveţi marea, aveţi zăpada, acestea fiind două avantaje mari. În plus, preţurile sunt mult mai bune. Un turist care merge la Praga ar putea spune că nu s-ar mai duce acolo niciodată din cauza preţurilor. Bulgaria nu are nimic mai frumos decât România. Deci este posibil, dacă Guvernul investeşte în modul corect, ca turismul românesc să devină puternic”, a fost mesajul transmis de reprezentantul companiei Ryanair.

În legătură cu nemulţumirea fostului premier Dacian Cioloş, care nu a putut face o plată în lei la bordul unei curse Ryanair în timpul unei curse Bucureşti – Timişoara, Kenny Jacobs a precizat că “s-a ajuns la această situaţie pentru că şi noi, la rândul nostru, plătim în euro furnizorii de la sol din România. Dar vă pot asigura că în acest an, în cel mai scurt timp posibil, vom implementa posibilitatea de a se plăti în lei”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version