Conducerea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat, miercuri, un avertisment la adresa Gabrielei Firea, primarul general al Capitalei.

Pe fondul aprobării celor 21 de firme pe care Firea le vrea înfiinţate sub tutela Primăriei, reprezentanţii CNIPMMR îi atrag atenţia edilului că trebuie să scadă rapid cheltuielile cu personalul.

Cei de la CNIPMMR reclamă faptul că Primăria Bucureşti are, deja, o organigramă mult prea stufoasă cu 860 de funcţionari publici, 55 de consilieri locali şi 10 consilieri personali ai primarului.

S-a făcut o comparaţie cu alte primării din oraş importante ale Uniunii Europene şi ieşim mereu pe minus. Primăria Bucureşti are de două ori mai mulţi consilieri locali decât primăria din Londra, de peste 10 ori mai mulţi funcţionari publici decât primăria din Berlin şi la fel de mulţi consilieri ca în primăria din Madrid, dar aici vorbim despre un oraş de cel puţin două ori mai mare decât Bucureştiul.

Mesajul celor de la CNIPMMR este ferm: “Avem nevoie de o scădere rapidă a cheltuielilor cu personalul la Primăria Bucureşti. Plătim oameni ale căror servicii sunt inutile. De asemenea, avem nevoie de o reformă profundă a sistemului bugetar, îmbunătăţirea soluţiilor de e-guvernare, digitalizarea administraţiei publice, restructurarea posturilor din administraţia publică locală şi centrală care întreţin nejustificat birocraţia, raportat la numărul foarte mare de bugetari (numărul de posturi ocupate în instituţiile şi autorităţile publice în luna februarie 2017 a fost de 1.189.873)”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version