Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, joi, că instituţia pe care o conduce estimează pentru anul viitor o creştere economică de 4,1%.

anca_dragu_paliu_68911600

De asemenea, se estimează că deficitul va fi undeva la 2,8% din PIB, iar în termeni nominali este de aşteptat ca Produsul Intern Brut să se ridice la 746 miliarde lei.

Ministrul de Finanţe susţine că avem nevoie de implementarea unor măsuri pentru a susţine creşterea economică a României. Astfel, “avem nevoie de asigurarea stabilităţii şi predictibilităţii fiscale, pentru creşterea încrederii mediului de afaceri, creşterea investiţiilor bugetare, creşterea transparenţei politicii fiscal-bugetare, organizarea unor dezbateri publice şi schimbarea paradigmei contribuabil-stat, printr-o atitudine mai prietenoasă faţă de contribuabil, prin măsuri de introducere a plăţii cu cardul şi posibilitatea realizării de plăţi online, astfel încât să se reducă drumurile la ghişee, şi conectarea bazelor ANAF”.

Pentru 2016 se estimează o creştere a veniturilor nominale cu 1,6% şi nu este exclusă creşterea încasărilor peste nivelul programat, însă de asemenea se are în plan şi creşterea cheltuielilor, mai ales la capitole precum sănătate, educaţie şi cercetare-dezvoltare.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version