Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunţă că ţine legătura cu Navrom Bac pentru ca transferul pe Dunăre al ucrainenilor să se desfăşoare rapid şi, de asemenea, cu autorităţile din Galaţi, unde sute de refugiaţi primesc deja adăpost, alimente şi toate cele necesare pentru a fi în siguranţă.


„Am solicitat informaţii exacte referitoare la numărul de studenţi ucraineni, care studiază la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi şi la situaţia familiilor acestora, sosite deja în campusul universitar. 770 de locuri sunt disponibile, în căminele studenţeşti, 361 fiind deja ocupate de ucrainnii sosiţi în ultimele zile la Galaţi. Primăria Galaţi, CJ Galaţi, Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi şi reprezentanţi ai Universităţii depun toate eforturile ca refugiaţii să fie în siguranţă şi toţi cetăţenii ucrainieni, care urmează să sosească, să fie primiţi în aceleaşi condiţii”, a scris ministrul pe pagina Facebook.

El a adăugat că este în contact şi cu voluntarii care acordă sprijin refugiaţilor ucraineni care ajung în România prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea.

„De asemenea, menţin permanent legătura cu Navrom Bac pentru ca transferul pe Dunăre al ucrainenilor, care ajung fie pe la punctul de trecere de la Isaccea, fie pe la Galaţi, să se desfăşoare rapid. Guvernul României gestionează în acest moment situaţia din perimetrul teritorial naţional prin sprijin umanitar pentru cetăţenii ucraineni, îndeosebi femei şi copii, care ajung în ţara noastră. Pe de altă parte, România sprijină forţele rămase pe baricade în zonele din Ucraina atacate de armata rusă cu muniţie, veste antiglonţ, medicamente şi alimente”, a mai scris Spătaru pe reţeaua de socializare.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version