Ministrul Economiei, Mihai Fifor, promite lansarea în dezbatere publică, până la 1 septembrie, a proiectului Legii redevențelor, care ar fi trebuit adoptat de Parlament încă din anul 2014, când a expirat perioada de 10 ani prevăzută în contractul de privatizare a Petrom încheiat în 2004 de Guvernul Năstase.

Ministrul Fifor la Cupru Min de Ziua Minerului

Ministrul Economiei a vizitat, duminică, de Ziua Minerului, societatea Cupru Min, care exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, iar la finalul vizitei a declarat, într-o conferinţă de presă, că se lucrează intens la proiectele privind Legea minelor, Legea apelor minerale şi Legea redevenţelor, urmând să fi puse în consultare publică până la 1 septembrie.

„Vă informez că în săptămânile imediat următoare noi avem intenţia ca, undeva, până la 1 septembrie să venim cu Legea minelor, o lege care va reglementa foarte multe chestiuni în domeniul mineritului, şi, totodată, tot până la 1 septembrie vom veni şi cu Legea apelor minerale”, a spus Mihai Fifor.

Ministrul a precizat că în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului a fost promovat programul geologic naţional, care, împreună cu legile ce vor fi puse în consultare publică, vor face parte dintr-un pachet legislativ înaintat Parlamentului în septembrie, la debutul celei de a doua sesiuni.

Întrebat dacă redevenţele se vor mări la nivel naţional, Mihai Fifor a spus că se încearcă să nu se întâmple acest lucru.

„În lucru, în minister, este şi legea redevenţelor. Avem un colectiv coordonat de doamna secretar de stat care lucrează la elaborarea legii redevenţelor, sperăm ca tot până la 1 septembrie să putem veni în consultare publică şi cu această lege a redevenţelor. E o discuţie tehnică în momentul de faţă. Încercăm să nu mărim redevenţele. Discutăm, de fapt, de un pachet fiscal, pentru că prin programul de guvernare aşa s-a formulat, dacă vreţi o inventariere a tuturor redevenţelor în momentul de faţă”, a mai spus Fifor.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version