După dezvăluirile din Dosarele Panama şi contractele cu dezinfectanţii diluaţi, Guvernul este tot mai atent la modul în care companiile fac afaceri în spatele unor offshore-uri, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, duminică la Digi24.

anca-dragu

Ea a explicat ceea ce știm cu toții: aceste tipuri de afaceri pot afecta concurenţa pe piaţă şi pot ascunde cazuri de evaziune fiscală.

Drsagu s-a referit concret la cazul Hexi Pharma şi a explicat de ce este greu de reglementat funcţionarea offshore-urilor:

Trebuie să înțelegem în ce măsură aceste tranzacții intrne și externe sunt susceptibile de evaziune fiscală. Aceste companii duc la deteriorarea mediului concurenţial. Practic, o companie care are un sediu într-un offshore, pentru ca plăteşte mai puţine taxe sau nu plătește deloc, își permite să vină cu preţuri mai mici pe piaţă, asta presupunând că folosește maniera cinstita. Deci, da, este o manieră în care se aduce atingere principiului de concurenţă pe piaţă și atunci aceste companii nu ar trebui să existe şi să distorsioneze piaţa”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version