Invitat luni seara la o cunoscută emisiune de televiziune, Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, a făcut o serie de declarații spectaculoase, dar a ținut să tragă și un semnal de alarmă.

Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor

Printre altele, Mișa a precizat că ANAF și-a depășit planul de încasări pe luna iulie, că rectificarea bugetară din august va fi pozitivă și că în mod sigur România nu depășește ținta de deficit de 3% din PIB.

Însă ministrul Finanțelor a ținut să tragă și un semnal de alarmă în legătură cu marile companii din România. Mișa susține că “îndrăznim să atacăm și companiile mari. Ne-am concentrat pe bănci pentru că 70% dintre acestea nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani. La una dintre băncile din România am finalizat controlul prin diminuarea pierderii fiscale de 650 de milioane de lei şi stabilirea unui supliment de plată de 104 de milioane de lei. Această pierdere era artificial creată şi prin acest control am reuşit să scoatem la suprafaţă 650 de milioane plus alte 104 milioane. Diminuându-se pierderea, în anii următori acea bancă va plăti impozit pe profit. Nu va mai compensa impozit pe profit cu pierderile anterioare. Sunt companii care plătesc impozit pe profit cât plăteşte o bancă comercială”. 

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version